Denenmemişliğin ardına bakmaca, düşünülmeyenin peşinden koşmaca !...
Arayış yollarında ruhunu kaybedip, sisler ülkesinde kaybolanı aramaca !...

Sizi anlatır

 Altın somonların bir sığ gölde doğup, ırmağın akışına kendilerini bırakarak koskoca okyanusta kendilerini buluvermeleri ve bir kaç yıl sonra üreme zamanları gelince de tekrar o geldikleri ırmağa girerek ve akıntıya ters yüzerek doğdukları yere ölmeye gitmeleri, lakin bu ölümleri yeniden doğuşun ”Ölünce var oluşun” simgesidir-ki bu kutsal geri dönüş yolculukların da yol üstün de bekleyen Ayılar, Çakallar, Kartallar, vs yırtıcıların arasından aşk ile geçmeye çalışmaları-size bir şey anlatır..


Careta careta kaplumbağalarının sadece yumurtlama zamanı karaya çıkıp, yumurtlayıp geri dönmeleri size bir şey anlatır..

Fillerin en sosyal hayvan grubun da olmasına rağmen neden bazı yavruları-ki Filler yetim yavruları bile sahiplenirler-tek başına kaderlerine terk etmeleri size bir şey anlatır..

Timsahların tek su kaynağına çöreklenip, oraya gelen susuzluktan kavrulmuş bir ceylanı kapıvermesi size bir şey anlatır..

Bazı kuş türlerinin yumurtalarını kendi yuvaların da değil de başka kuş türlerinin yuvalarına bırakması size bir şey anlatır..

Kartal yavrularının-genel de 2 tane olurlar-baskın olanının diğerini yuvadan atması size bir şey anlatır..

Bazı yılan cinslerinin (Kral kobra) sadece hem cinslerini yiyerek beslenmesi size bir şey anlatır..

Ata-erkil bir yapıda olan Aslanların, Ana-erkil bir yapı da olan Sırtlanlarla ezeli savaşı size bir şey anlatır..

Erkek Kurtların minik yavrularını besleme konusunda ki hassasiyetleri-ki yedikleri yemeği midelerin de hazmettikten sonra kusarak yavrularına adeta mama gibi verirler-size bir şey anlatır..

Bir örümceğin ağını kurup, avını yakaladıktan sonra önce zehirlemesi sonra da yemeyip ambalajlaması size bir şey anlatır..

S İ Z İ  A N L A T I R ! !

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Ruhun tekamülü bedenleşme,
Bedenin tekamülü de doğalaşmadır!


Copyright 2008 - 2024 🇹🇷 @Felasife | Site haritası

Mal sahibi, Mülk sahibi, hani bunun ilk sahibi!

Creative Commons Atıf 4.0 Uluslararası Lisansı